Videoelokuvat

Kaikki videoelokuvat (DVD) maksavat 22 euroa (+ postituskulut).

Tilaukset puh. 0400 800 356 tai mail. hannu@raisanen.fi

Tenon lahja

Tenon lahja – palkinto sisukkaasta yrittämisestä! Tenojoki on arvaamaton saaliin antaja, joskus ensikertalainen kuittaa jättipotin, toisinaan soutaja väsyy yrittämään ja pakenee muihin huvituksiin.

Tenon lahja kertoo kalamiehistä ja nuoresta naisesta, joka halusi oppia lohenpyytäjäksi. Ennakkoluulottomasti hän heittäytyi osaavien oppaiden matkaan. Nainen oppi lohensoutajaksi ja todisti sen kahdella upealla lohella. Katso esittelyvideo.

Samalla uusin “Tenon elinkautinen” sai nimensä aikakirjoihin; kaulahuivin ja asusteiden värisävyn mukaan valittu ottivaappu on nykyään “Lindan liina”. Sen voit käydä valitsemassa omaan pakkiisi osoitteessa www.lj-vaappu.com.

Muista myös elokuvat  ”Unelma Tenon Lohesta” ja ”Teno nappaa taas

Teno nappaa taas – myös ensikertalaisen!

Maailman parhaimpiin kuuluva lohijoki Teno on antanut upeita kalasaaliita jo usean sukupolven ajan. Moni kalamies on huomannut itsekin jääneensä saaliiksi; lumoava ja erikoinen luonto, ystävälliset ihmiset sekä monipuoliset, elämyksiä tarjoavat kalastusmahdollisuudet ovat saaneet aikaan sen, että uusi tulokas jää koukkuun, ja kokeneet pyytäjät saapuvat Tenolle vuosi vuoden jälkeen takaisin.

Loppujen lopuksihan tärkeää ei ole kalastaminen, vaan kokeminen ja näkeminen.

Unelma Tenon Lohesta

Vuosi vuoden jälkeen lohenkalastajat käyvät Teno-joella tavoittelemassa lohta vieheeseensä. Utsjoella ja Nuorgamissa vuosina 2003 – 2012 kuvattu elokuva kertoo kalamiesten elämästä; yrittämisestä, odotuksesta ja yhdessäolosta. Aika ajoin sinnikkyys palkitaan ja unelmasta tulee totta.

Elokuvassa kuvataan myös lohenkalastukseen liittyviä tapahtumia ja henkilöitä. Pääosissa ovat kuitenkin itse luonto, sekä kalamiesten päivittäiset toimet veneessä ja rannalla.

Unelma Tenon Lohesta oli yksi vuoden 2012 WILDLIFE VAASA International Nature Film Festival 2012 finalisteista!